Саопштење о могућности ограниченог рада на дан државног празника 21. новембра
19. новембра, 2020.
Асфалтиран локални пут од Гламочана до Бардаче
19. новембра, 2020.

Још један нови случај вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрован је један нови случај вируса корона, а ради се о мушкарцу старије животне доби који се налази на болничком лијечењу у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Закључно са данашњим даном у кућној изолацији се налазе 83 лица из Српца, од чега је 27 активно позитивних на вирус корона, а остали број се односи на блиске контакте са зараженим особама.

Од почетка пандемије заражена су 363 лица из србачке општине од чега је оздравило 326, а преминуло је 10 особа.

У Републици Српској су у посљедња 24 часа регистроване 384 новозаражене особе а извршено је тестирање 997 лабораторијских узорака. 

Ради се о 218 мушких и 166 женских особа, од којих је 38 млађе, 237 средње и 109 особа старије животне доби, подаци су Института за јавно здравство.

Према мјесту пребивалишта 98 особа је из Бањалуке, 48 из Требиња, 32 из Бијељине, 21 из Добоја, 18 из Теслића, 17 из Лакташа,15 из Прњавора, 12 из Котор Вароша, 11 из Билеће, 10 из Билеће, девет из Зворника, осам из Модриче, по шест из Градишке, Дервенте, Лопара, Сокоца, Фоче и Шековића, по пет из Љубиња и Приједора, пи четири из Брода и Рибника, по три из Братунца, Новог Горажда, Сребренице и Челинца, по двије из Рудог, Угљевика, Шамца и Шипова и по једна из Вишеграда, Вукосавља, Гацка, Кнежева, Козарске Дубице, Крупе на Уни, Милића, Невесиња, Новог Града, Пала и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 27 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о 11 женских и 16 мушких особа, средње и старије животне доби, од којих је пет из Бањалуке, четири из Требиња, по двије из Приједора и Зворника, и по једна особа из Козарске Дубице, Гацка, Добоја, Бијељине, Рибника, Градишке, Котор Вароша, Прњавора, Лакташа, Чајнича, Брода, Петрова, Вишеграда и Билеће.

До сада је у Републици Српској потврђено 26.567 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 802 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.