Састанак начелника са мјештанима Повелича: Претоварна станица неће угрозити животну средину
11. септембра, 2020.
Два нова случаја вируса корона у Српцу у протекла два дана
13. септембра, 2020.

Још један борац добија кућу, уручена помоћ Зорану Црномарковићу из Разбоја Љевчанског

Чланови Управног одбора Фонда солидарности Борачке организације Србац, Горан Плотан, Драган Алексић, Бранко Граховац и Горан Тривунић јуче су обрадовали ратног војног инвалида шесте категорије Зорана Црномарковића из Разбоја Љевчанског коме су уручили комплетан грађевински материјал за градњу нове куће површине око 30 квадрата.

Материјал у вриједности око 4.000 KМ довезли су радници фирме „Синт промет“ Ситнеши која је понудила најбоље услове на јавном тендеру Борачке организације.

„Станујем у једној неусловној просторији магацина бившег Трговинског предузећа “Посавина“ Србац и како немам земљишта у властитој својини обратио сам се Савјету мјесне заједнице у мом селу и на моје велико задовољство уз подршку одборника Јордана Kуваље, грађевински плац брзо је пронађен“, каже Зоран.

Он додаје да је тешко рањен на Возућком ратишту 1995. године гранатом која је причинила вишеструки прелом ноге и оставила трајни инвалидитет приликом кретања.

Предсједник Борачке организације Србац, Горан Плотан, са члановима Управног одбора Фонда солидарности, присуствовао је примопредаји грађевинског пакета истакавши да ће рјешавање стамбених проблема демобилисаних бораца бити реалност, а не обећање.

„Стало нам је да Борачка организација Србац постане понос града, јер за то постоје сви предуслови. На основу приједлога који су стигли од 22 мјесна борачка одбора сачињена је листа приоритета у Фонду, након чега се јавно и транспарентно кренуло у рјешавање најтежих стамбених проблема борачких категорија”, каже Плотан.

Истиче да су за кратко вријеме испоручени грађевински пакети за изградњу двије нове и санацију још двије породичне куће, а до краја године у плану је да грађевинске пакете добију још тројица сабораца.

У Борачкој организацији Србац кажу да се средства у Фонду солидарности обезбјеђују од борачке чланарине и донација привредних фирми, виших органа власти и фондова.

Покренута је и занимљива иницијатива да се у стамбено збрињавање борачких категорија укључе и све политичке странке од којих се очекује да смање издавања за билборде, плакате и летке и да дио тих средстава уплате на рачун Фонда солидарности.

 

Comments are closed.