Саопштење о могућности ограниченог рада у суботу 9. маја на републички празник
8. маја, 2020.
У Српцу обиљежен 9. мај Дан побједе над фашизмом
9. маја, 2020.

Још двије особе заражене корона вирусом, укупно 11 случајева у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине забиљежена су још два случаја заражених вирусом корона. Ради се о једној женској и једној мушкој особи које су биле у породичном контакту са лицима којима је јуче потврђено присуство вируса.

Ове особе су упућене у установе у Бањалуци предвиђене за смјештај и лијечење особа позитивних на вирус корона. Тренутно се пет заражених особа са подручја србачке општине налази у карантину у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци док су три особе хоспитализоване у Универзитетско-клиничком центру.

У кућној изолацији тренутно се налази 37 особа које су биле у контакту са зараженима и које су стигле из иностранства, а у карантину у Бардачи се налази троје лица. До сада је издато 349 рјешења о кућној изолацији и извршено 1759 инспекцијских контрола поштовања ових мјера.

У току данашњег дана, хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац извршиће тестирање особа које су претходних дана биле у контакту са зараженима, а узето је укупно 12 узорака. У случају да међу њима буде позитивних на нови вирус, јавност ће бити благовремено обавијештена.

Замољавају се грађани да и даље прате препоруке Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације и да се понашају у складу са донесеним закључцима, уз обавезно ношење заштитних средстава и примјену других мјера превенције.

Comments are closed.