Почела нова школска година, начелник обишао школе у Српцу и Ножичком
1. септембра, 2020.
У Српцу порастао број запослених у привреди у задње четири године
3. септембра, 2020.

Још два случаја вируса корона у Српцу, заражен старији мушкарац и млађа жена

У протекла 24 часа регистрована су још два случаја вируса корона на подручју србачке општине а ради се о мушкарцу старије животне доби и млађој женској особи.

Заражени мушкарац од понедјељка се налази на болничком лијечењу на Kлиници за инфективне болести Универзитетско-клиничког центра у Бањалуци, док жена која је позитивна има блаже симптоме болести и налази се у кућној изолацији.

Заражене особе не наводе контакт са позитивним особама а хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац ради на утврђивању њихових контаката.

Од посљедњег извјештаја на подручју Републике Српске је евидентирано 77 нових случајева вируса корона а тестирано је 470 лабораторијских узорака.

Ради се о 36 мушких и 41 женској особи, од којих су 13 млађе, 51 средње и 13 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 20 особа је из Бањалуке, осам из Источног Новог Сарајева, по пет из Фоче, Источне Илиџе и Приједора, по четири из Градишке и Челинца, по три из Пала и Лакташа, по двије из Добоја, Мркоњић Града и Српца и по једна из Зворника, Дервенте, Шамца, Прњавора, Рибника, Братунца, Kнежева, Kостајнице, Kотор Вароша, Оштре Луке, Соколца, Угљевика, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.584 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 255 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

До сада су се опоравиле укупно 4.532 особе, а тестирана су укупно 66.264 лица.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 209, у Универзитетско клиничком центру 61, а у општим болницама 148.

Под здравственим надзором тренутно је 2.899 особа, а надзор је завршен код 52.391 лица.

Comments are closed.