Два нова случаја вируса корона у Српцу, укупно 50 од почетка пандемије
15. јула, 2020.
Објављен Привремени извод из Централног бирачког списка
18. јула, 2020.

Још два случаја вируса корона у Српцу, заражена старија жена и дијете

У протекла 24 часа регистрована су још два случаја корона вируса на подручје србачке општине а ради се о женској особи старије животне доби и дјетету узраста од 12 година.

Ове особе су чланови породице раније заражених особа и тренутно немају здравствених тегоба. Смјештене су у кућну изолацију већ неколико дана и под редовним су здравственим надзором.

До сада су на подручју србачке општине вирусом корона заражене 52 особе, док је на подручју Републике Српске потврђен 3521 случај.

Од јучерашњег дана, забиљежено је 96 нових случајева а према мјесту пребивалишта, 14 особа је из Бањалуке, 11 из Бијељине, по осам из Пала и Требиња, по седам из Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева, по четири из Вишеграда и Сокоца, по три из Власенице, Хан Пијеска, Kнежева и Модриче, по двије из Добоја, Kозарске Дубице, Приједора, Српца и Угљевика и по једна из Братунца, Дервенте, Зворника, Kотор Вароша, Лакташа, Љубиња, Прњавора, Рудог, Сребренице, Теслића и Фоче.

Пријављен је и један смртни случај особе код које је утврђено присуство овог вируса, а ради се о жени старије животне доби из Бијељине.

Овим путем се још једном апелује грађанима да поштују мјере републичког и општинског штаба за ванредну ситуацију и тако спријече ширење пандемије у већој мјери.

Comments are closed.