Министри на састанку у Kукуљама подржали формирање откупног центра пољопривредних производа
8. јула, 2020.
Одржана сједница општинског штаба: Апел грађанима да не организују већа јавна окупљања
13. јула, 2020.

Још два нова случаја вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа регистрована су још два случаја вируса корона у Српцу а ради се о медицинској сестри из службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Србац и једном пацијенту, који је поријеклом из Српца, али је недавно стигао из Србије гдје тренутно борави и који се јавио за преглед дежурној служби Дома здравља због блажих респираторних тегоба.

Обоје су изоловани и тренутно се ради на утврђивању идентитета особа са којима су протеклих дана били у контакту. Такође су изоловани радници Дома здравља који су били у контакту са зараженом медицинском сестром и тренутно се налазе у фази тестирања, а резултати ће бити познати наредних дана.

Сва лица која су заражена, као и њихови контакти, налазе се под редовним здравственим надзором од стране хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Тренутно се 14 лица налази у кућној изолацији а највећим дијелом се ради о контактима особа које су заражене у протеклих пар дана.

У Републици Српској данас је регистровано још 114 нових случајева обољелих од вируса корона, од укупно 582 тестирана узорка, а забиљежен је и један смртни случај.

Због погоршања епидемиолошке ситуације у Српској, појачане су мјере у нашој локалној заједници, тако да ће дежурне инспекцијске службе, у сарадњи са републичком инспекцијом, током викенда и наредних дана вршити појачану контролу радног времена трговинских и угоститељских објеката, као и поштовање епидемиолошких мјера од стране запослених лица у овим објектима и грађана.

Подсјећамо да су одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације забрањена јавна окупљања у групама већим од 50 лица, а истакнута је и обавеза ношења заштитних маски у затвореном простору и поштовање дистанце између других лица од најмање два метра, што се мора имати у виду приликом кретања на јавним мјестима јер је непоштовање ових мјера управо један од главних разлога повећања броја обољелих.

Такође је неопходно да се редовно одржава лична хигијена и дезинфикује животни и радни простор.

Comments are closed.