Издато упутство о начину рада кафића, фризерских салона и других субјеката
6. маја, 2020.
Саопштење о могућности ограниченог рада у суботу 9. маја на републички празник
8. маја, 2020.

Нови случајеви корона вируса у Српцу, заражене двије малољетне особе

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрована су још два нова случаја обољелих од корона вируса а у питању су двије малољетне особе које су биле у контакту са раније зараженом особом која ради на територији друге општине у старачком дому.

Лица која су обољела тренутно немају изражених симптома и биће упућена у Студентски центар “Никола Тесла” у Бањалуку гдје ће боравити у карантину. Током дана, очекују се резултати тестирања још неколико чланова ове породице као и још једног броја грађана наше општине који су под сумњом на присуство корона вируса, а резултати ће бити саопштени у току сутрашњег дана.

До данас је регистровано укупно девет случајева обољелих од корона вируса на подручју србачке општине. У кућној изолацији тренутно се налази 35 особа а у карантину у Бардачи су смјештена два лица која су протеклих дана стигла из иностранства.

Замољавају се још једном грађани да максимално ограниче своје кретање на јавним површинама и избјегавају већа окупљања како би се на тај начин спријечило даље ширење заразе међу нашим становништвом. Обавезно је редовно прање руку и ношење заштитних средстава уз дезинфекцију животног и радног простора и обавезно растојање од два метра у односу на остале грађане.

Полицијски час у Републици Српској од данас је на снази у времену од 22 до 5 часова ујутру па се апелује грађанима да у складу с тим обављају и прилагоде своје дневне обавезе, уз обавезно поштовање свих заштитних мјера прописаних од стране Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације.

Comments are closed.