Саниран локални пут у Жупском Разбоју у дужини од 800 метара
23. септембра, 2020.
Одржана 3. редовна сједница Скупштине Борачке организације Србац.
24. септембра, 2020.

Још четири лица са подручја општине Србац заражена вирусом корона

У протекла 24 часа на подручју општине Србац евидентирана су четири случаја вируса корона, саопштено је из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац. Ради се о три лица старије животне доби, од којих су двије мушке особе и једна женска особа, који су тестирани у Дому здравља Србац. Због погоршања здравственог стања, један мушкарац је транспортован на грудни одјел Опште болнице Градишка, а у питању је контакт раније позитивног лица.
Двије особе су, такође, контакти раније позитивних лица, имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.
О четвртом случају у србачком Дому здравља немају детаљније информације, јер тестирање није вршено у овој здравственој установи, већ у болници, гдје се пацијент налази на лијечењу.
Од почетка пандемије вируса корона, на подручју наше општине регистровано је укупно 129 позитивних лица.
Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 544 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 81 особе у Републици Српској, саопштио је Институт за јавно здравство РС.
„Ради се о 44 мушке и 37 женских особа, од којих је 21 млађе, 49 средње и 11 особа старије животне доби“, наводи се у саопштењу.
Према мјесту пребивалишта, 28 особа је из Бањалуке, по пет из Бијељине, Градишке, Источне Илиџе и Теслића, четири из Српца, по три из Мркоњић Града, Пала, Прњавора и Рибника, по двије из Источног Новог Сарајева, Лакташа, Фоче, Челинца и по једна из Добоја, Зворника, Источног Старог Града, Котор Вароша, Модриче, Невесиња, Станара, Чајнича и Шипова.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Бањалуке.
До сада је у Републици Српској потврђено 8.976 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 294 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.