Позив за пријаву на измијењени Јавни позива за стамбено збрињавање борачких породица
23. септембра, 2020.
Одржана 3. редовна сједница Скупштине Борачке организације Србац.
24. септембра, 2020.

Још четири лица са подручја општине Србац заражена вирусом корона

У протекла 24 часа на подручју општине Србац евидентирана су четири случаја вируса корона, саопштено је из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац. Ради се о три лица старије животне доби, од којих су двије мушке особе и једна женска особа, који су тестирани у Дому здравља Србац. Због погоршања здравственог стања, један мушкарац је транспортован на грудни одјел Опште болнице Градишка, а у питању је контакт раније позитивног лица.
Двије особе су, такође, контакти раније позитивних лица, имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.
О четвртом случају у србачком Дому здравља немају детаљније информације, јер тестирање није вршено у овој здравственој установи, већ у болници, гдје се пацијент налази на лијечењу.
Од почетка пандемије вируса корона, на подручју наше општине регистровано је укупно 129 позитивних лица.
Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 544 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 81 особе у Републици Српској, саопштио је Институт за јавно здравство РС.
“Ради се о 44 мушке и 37 женских особа, од којих је 21 млађе, 49 средње и 11 особа старије животне доби”, наводи се у саопштењу.
Према мјесту пребивалишта, 28 особа је из Бањалуке, по пет из Бијељине, Градишке, Источне Илиџе и Теслића, четири из Српца, по три из Мркоњић Града, Пала, Прњавора и Рибника, по двије из Источног Новог Сарајева, Лакташа, Фоче, Челинца и по једна из Добоја, Зворника, Источног Старог Града, Котор Вароша, Модриче, Невесиња, Станара, Чајнича и Шипова.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Бањалуке.
До сада је у Републици Српској потврђено 8.976 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 294 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.