У први разред у ОШ Јован Јовановић Змај уписано 86 ђака првака
26. маја, 2021.
Прекид у испоруци воде у петак и суботу
27. маја, 2021.

Још 4 новообољеле особе

У србачкој општини у последња 24 часа регистроване су 4 новообољеле особе заражене вирусом корона.
На основу ПЦР теста вирус је потврђен код једне млађе мушке особе која има блазе симптоме болести,док је према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац на основу брзог антигенског теста присуство вируса потврђено још код три женске особе двије средње и једне млађе животне доби које имају блаже симптоме болести.
Закључно са данашњим даном на подручју општине Србац у изолацији се налази 39 особа, од којих је 14 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1.030.особа, од којих се опоравило 976 особа, а преминуло је 40 лица.
На подручју општине Србац од почетка пандемије издато је 3.228 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 3.149 особа.
Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, извршено је тестирање 600 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 73 особе.
Ради се о 35 мушких и 37 женских особа, од којих су три особе млађе, 46 средње и 24 особе старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, по пет особа је из Билеће, Котор Вароша и Угљевика, по четири из Бањалуке, Зворника, Модриче, Невесиња и Чајнича, по три из Брода, Добоја, Кнежева, Козарске Дубице, Требиња и Шипова, по двије из Бијељине, Лакташа, Новог Града, Прњавора и Хан Пијеска и по једна из Братунца, Гацка, Градишке, Милића, Мркоњић Града, Приједора, Српца, Фоче, Шамца и Шековића.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири особе из Приједора и по једна из Бањалуке, Шипова, Мркоњић Града, Лакташа, Гацка, Станара, Добоја и Модриче.
До сада су у Републици Српској потврђена 63.904 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.658 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 45.835 особа, а тестирано је укупно 273.039 особа.

Comments are closed.