Распоред вакцинације од 17. до 20. августа у Дому здравља Србац
17. августа, 2021.
Успјела акција Црвеног крста, крв даровала 73 даваоца
17. августа, 2021.

Још 16 нових случајева вируса корона у Српцу, укупно 58 позитивних

У протекла 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је још 16 нових случајева вируса корона а сви узорци су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о пет мушких и 11 женских особа, од чега су три мушкарца средње а два старије животне доби, једна жена млађе, осам средње и двије старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине има 58 активних случајева вируса корона а у кућној изолацији се налазе 153 особе, од чега је 95 било у контакту са зараженим лицима.

Општински штаб за ванредне ситуације скреће пажњу на изразито погоршану епидемиолошку ситуацију и подсјећа да је републички штаб јуче продужио мјере до 30. августа и позвао грађане да се вакцинишу у што већем броју, као најбољи вид заштите од новог вируса.

Вакцинисање ће се ове седмице вршити у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац сваким радним даном од 9 до 14 часова. Данас је на распореду вакцина Спутњик В, сутра и прекосутра Синофарм а у петак Фајзер, и ради се о првим дозама вакцине.

Важеће мјере републичког штаба које су на снази још двије седмице можете прочитати ОВДЈЕ.

Comments are closed.