Општина Србац лиценцирана за дигитално управљање пољопривредним земљиштем
26. октобра, 2021.
Србачки таленти размјењивали искуства са стонотенисерима из Kотор Вароша
27. октобра, 2021.

Још 14 нових случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је 14 нових случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о шест мушких и осам женских особа, од чега су два мушкарца млађе, два средње и два старије животне доби, три жене млађе и пет средње животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у Српцу су 54 особе активно позитивне на вирус корона а у кућној изолацији су 123 лица.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа извршено тестирање 621 лабораторијског узорка а вирус корона потврђен је код 268 особа. Институту за јавно здравство РС пријављено је 11 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 571 а на респиратору је 55 особа. Под здравственим надзором тренутно је 6331 особа.

У србачком Дому здравља наставља се вакцинација без претходног заказивања. У сриједу 27. октобра врши се Синофарм вакцинација и ревакцинација, те бустер доза, у четвртак 28. октобра Фајзер ревакцинација (друга доза) за вакцинисане 7. октобра а у петак Синовак вакцинација.

 

Comments are closed.