Одата почаст погинулом борцу Зорану Урићу из Бардаче
2. новембра, 2021.
Златне и сребрне медаље у Модричи за талентоване Гаврановиће
2. новембра, 2021.

Још 13 нових случајева вируса корона у Српцу, двије особе преминуле

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је 13 нових случајева вируса корона, од чега су резултати за 10 особа добијени брзим антигенским тестирањем а за три особе путем PCR теста.

Ради се о шест мушких и седам женских особа од чега су два мушкарца млађе, два средње и два старије животне доби, двије жене средње и пет старије животне доби.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 61 особа активно позитивна на вирус корона а у кућној изолацији су 124 лица.

У посљедња 24 часа евидентирана су и два смртна случаја особа из Српца које су боловале од вируса корона и имале низ придружених обољења. Од почетка пандемије преминуло је 58 особа из Српца које су биле заражене вирусом корона.

На територији Републике Српске у посљедња 24 часа извршено је тестирање 803 лабораторијска узорка а вирус корона потврђен је код 329 особа. Институту за јавно здравство РС пријављена су 23 смртна случаја.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 616 а на респиратору је 40 особа. Под здравственим надзором је 6710 особа.

У Дому здравља у Српцу наставља се вакцинација без претходног заказивања. Данас је на распореду била Синофарм вакцинација и ревакцинација и бустер (трећа доза) а сутра од 9 до 14 часова Спутњик В вакцинација и ревакцинација и бустер доза. У четвртак у истом периоду врши се Фајзер ревакцинација особа које су вакцинисане 14.10.2021. године, као и вакцинација првом дозом јер су данас стигле нове количине ове вакцине. У петак од 9 до 14 часова врши се вакцинација Спутњик В вакцином.

Comments are closed.