Петнаест нових случајева вируса корона у Српцу
24. октобра, 2020.
Школе затворене на седам дана, краће радно вријеме угоститељских објеката
25. октобра, 2020.

Још 10 случајева вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа регистровано је још 10 случајева вируса корона на подручју србачке општине. Од тога је за осморо утврђено да су позитивни на тестирању у Дому здравља Србац, од 15 лабораторијских узорака, док је двоје тестирано у здравственим установама у окружењу.

Ради се о пет мушких и женских особа, од чега је један мушкарац млађе, тројица средње и један старије животне доби, те двије жене млађе и три средње животне доби.

Сви заражени имају блажу клиничку слику и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном на територији србачке општине је од почетка пандемије евидентирано 218 случајева вируса корона.

Имајући у виду да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна, из Штаба за ванредне ситуације општине Србац се поново скреће пажња грађанима да се понашају одговорно и адекватно заштите себе и друге, те да редовно прате објаве општинских и републичких институција у вези доношења нових мјера.

Наредна сједница општинског штаба биће одржана у понедјељак 26. октобра у 9 часова, а очекује се да ће засједати и републички штаб гдје ће се разматрати пооштравање мјера на нивоу Републике Српске.

Да је ситуација алармантна свједочи велики број заражених у Српској у протекла 24 часа. Евидентирана су 403 нова случаја од 736 тестираних лабораторијских узорака.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о пет мушкарца и двије жене средње и старије животне доби из Бањалуке (двије особе), Теслића, Градишке, Брода, Лакташа и Шипова.

До сада је у Републици Српској потврђено 14.134 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 367 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

 

Comments are closed.