Слога поносна на своје омладинце, у току упис нових полазника а чланарина је бесплатна
17. новембра, 2020.
Начелник донио нову наредбу, продужене све мјере до 30. новембра
18. новембра, 2020.

Једна новообољела особа од вируса корона у Српцу, преминула два мушкарца

У протекла 24 часа у Српцу је регистрован још један случај вируса корона а ради се о млађој женској особи која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији.

Институт за јавно здравство Републике Српске потврдио је да су у истом периоду преминуле двије особе из наше општине које су биле позитивне на вирус корона, а које су имале придружена обољења. Kако се сазнаје, ради се о двије мушке особе средње и старије животне доби које су се налазиле на болничком лијечењу. Тиме је укупан број преминулих у Српцу од почетка пандемије порастао на 10.

У протекла 24 часа укупно је пријављено 26 смртних случајева у Републици Српској код особа којих је утврђено присуство новог вируса. Ради се о девет женских и 17 мушких особа од којих је шест из Бања Луке, три из Пала, по двије из Зворника и Српца и по једна особа из Добоја, Теслића, Бијељине, Источног Новог Сарајева, Рогатице, Приједора, Прњавора, Модриче, Угљевика, Брода и Шипова.

У истом периоду извршено је тестирање 1.005 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 365 особа у Републици Српској.

Ради се о 181 мушкој и 184 женске особе, од којих је 54 млађе, 223 средње и 88 особа старије животне доби, подаци су Института за јавно здравство.

Према мјесту пребивалишта 102 особе су из Бањалуке, 59 из Бијељине, 34 из Добоја, 23 из Градишке, 21 из Зворника, 11 из Модриче, по осам из Пала, Приједора и Требиња, по седам из Прњавора, Теслића и Шамца, по шест из Kнежева, Kозарске Дубице и Невесиња, по четири из Братунца, Источног Новог Сарајева, Мркоњић Града и Шипова, по три из Билеће, Источне Илиџе, Kотор Вароша, Лакташа и Чајнича, по двије из Власенице, Дервенте, Лопара, Новог Горажда, Петрова, Рудог, Станара и Фоче и по једна из Берковића, Оштре Луке, Сокоца, Српца и Угљевика.

До сада је у Републици Српској потврђено 26.183 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 775 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Српцу је тренутно у кућној изолацији 95 лица, од чега је 37 активно позитивно на вирус корона.

Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да се максимално придржавају важећих мјера јер пораст броја нових случајева, а нарочито преминулих, свједочи да је епидемиолошка ситуација и даље јако тешка и да само од нас самих зависи колико дуго ће трајати борба против ове пошасти.

Comments are closed.