„Ц.Е.З.А.Р.“ окупио у Бардачи 50 младих из цијеле БиХ на тему заштите животне средине
7. јуна, 2021.
Отворен лов на срндаћа
8. јуна, 2021.

Један нови случај вируса корона у Српцу

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац саопштила је да је у протекла 24 часа, на подручју општине Србац, брзим антигенским тестом потврђен један случај заразе вирусом корона.

Ради се о мушкарцу средње животне доби који има блаже симптоме болести и налази се у кућној изолацији.

Епидемиолошка ситуација је сваким даном повољнија, а закључно са данашњим даном на подручју општине Србац у изолацији се налази 11 особа, од којих су четири активно позитивне на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1.040 особа, од којих су се опоравиле 994, а преминула су 42 лица.

Kада је у питању имунизација становништва, у наредна три дана вршиће се ревакцинација грађана који су примили прву дозу вакцине Синофарм.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 476 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 29 особа.

Ради се о 17 мушких и 12 женских особа, од којих је једна млађе, 15 средње и 13 особа старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, по пет особа је из Бијељине, Kотор Вароша и Модриче, по три из Бањалуке и Приједора, по двије из Прњавора и Рибника и по једна из Вишеграда, Добоја, Kнежева и Шамца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби из Брода, Теслића, Требиња и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.215 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.737 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 46.493 особе, а тестирано је укупно 278.474 особа.

Comments are closed.