Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих
23. новембра, 2020.
Мјесне борачке организације доприносе бољем положају борачких категорија
23. новембра, 2020.

Један нови случај вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине забиљежен је још један нови случај вируса корона, а ради се о млађој женској особи која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, у кућној изолацији се у Српцу налази 59 особа, од чега је 14 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије укупно је регистровано 370 заражених, од чега се опоравило 346 а преминуло 10 лица.

На територији Републике Српске у протекла 24 часа евидентиран је 181 случај вируса корона а тестирано је 407 лабораторијских узорака.

Ради се о 101 мушкој и 80 женских особа, од којих је 25 млађе, 109 средње и 47 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 90 особа је из Бањалуке, 31 из Прњавора, по 10 из Козарске Дубице и Лакташа, седам из Мркоњић Града, по пет из Бијељине, Градишке и Лопара, по три из Зворника и Челинца, по двије из Кнежева, Угљевика и Шипова и по једна особа је из Дервенте, Источног Новог Сарајева, Котор Вароша, Милића, Рибника и Српца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири из Добоја, три из Бањалуке, двије из Зворника, Бијељине и Билеће и по једна особа из Рогатице, Чајнича, Пала, Приједора, Новог Града, Купреса, Шипова, Градишке, Требиња, Теслића, Вукосавља, Шамца и Станара.

До сада је у Републици Српској потврђено 27.726 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 886 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

Comments are closed.