У Српцу озваничена сарадња на пројекту подршке породицама са троје и више дјеце
28. августа, 2020.
Честитка начелника поводом почетка школе, поклони за 160 првачића
31. августа, 2020.

Један нови случај вируса корона у Српцу, заражен старији мушкарац

У протекла 24 часа регистрован је још један случај вируса корона у Српцу а ради се о мушкарцу старије животне доби који је биo позитиван на тестирању у петак, након што је имао изражене симптоме.

За сада се не може утврдити јасан контакт ове особе са раније позитивним лицима. Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац ради на утврђивању особа са којима је био у контакту и њиховом стављању под здравствени надзор.

Од почетка пандемије регистровано је укупно 106 случајева вируса корона на подручју србачке општине.

На територији Републике Српске у протекла 24 часа евидентирано је 57 нових случајева вируса корона а тестирано је 625 лабораторијских узорака.

Ради се о 24 мушке и 33 женске особе, од којих је 14 млађе, 33 средње и 10 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 13 особа је из Бањалуке, осам из Теслића, седам из Добоја, по три из Пала, Мркоњић Града и Котор Вароша, по двије из Источне Илиџе, Лакташа, Источног Новог Сарајева, Прњавора и Бијељине и по једна из Зворника, Градишке, Приједора, Челница, Шипова, Дервенте, Сокоца, Козарске Дубице, Кнежева и Српца.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.387 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 247 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.349 особа, тестиране су укупно 64.813 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 239, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 71, а у општим болницама 168.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.098 особа, а надзор је завршен код 51.588 особа.

Comments are closed.