Наставило се подрхтавање тла, нови земљотреси се поново осјетили у Српцу
30. децембра, 2020.
Сликарски радови Марије Нуждић на градском тргу у Српцу
30. децембра, 2020.

Један нови случај вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа регистрован је један нови случај вируса корона у Српцу, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о мушкарцу средње животне доби који има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине се 48 лица налази у кућној изолацији од чега је 21 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије новим вирусом заражене су 492 особе из Српца од чега се опоравило 450 а преминула 21 особа.

О актуелној епидемиолошкој ситуацији у Српцу биће ријечи на сутрашњој сједници Општинског штаба за ванредне ситуације која почиње у 9 часова.

У протекла 24 часа на територији Републике Српске евидентирано је 195 нових случајева вируса корона а тестирана су 832 лабораторијска узорка.

Ради се о 100 мушких и 95 женских особа, од којих је 31 млађе, 119 средње и 45 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 43 особе су из Бањалуке, 39 из Требиња, 24 из Бијељине, 10 из Добоја, седам из Билеће, по шест из Зворника и Приједора, пет из Теслића, по четири из Берковића, Братунца, Гацка, Козарске Дубице, Невесиња и Челинца, по три из Дервенте, Лопара, Љубиња, Модриче и Шамца, по двије из Брода, Прњавора, Рогатице, Станара и Фоче и по једна из Вишеграда, Источне Илиџе, Новог Горажда, Пелагићева, Српца и Угљевика.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о шест мушкараца и девет жена, средње и старије животне доби од којих су по три особе из Добоја и Приједора, двије из Требиња и по једна особа из Петрова, Прњавора, Невесиња, Шипова, Челинца, Лакташа и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 36.836 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.763 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Comments are closed.