Још три случаја вируса корона у Српцу, заражене двије млађе и једна старија особа
20. августа, 2020.
Делегација Српца на пријему код амбасадора Руске Федерације у БиХ
20. августа, 2020.

Јавни позив за србачке пољопривреднике за набавку механизације

Начелник општине Млађан Драгосављевић расписао је данас јавни позив за подношење захтјева за остваривање права на новчане подстицаје у пољопривреди за 2020. годину у износу од 15 хиљада KМ.

Ова средства биће намијењена за суфинансирање набавке нових пољопривредних погонских машина (трактора), пољопривредних прикључака и агрегата за фарме бројлера а право на подстицаје могу остварити подносиоци захтјева са пребивалиштем, односно сједиштем на подручју општине Србац који задовољавају остале услове утврђене Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја у пољопривреди за 2020. годину.

Kрајњи рок за подношење захтјева је 30.09.2020. године.

Обрасци захтјева могу се добити у Центру за пружање услуга грађанима (шалтер сала) и Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности. Захтјеви поднесени изван утврђене форме и рока неће бити узети у разматрање.

Све додатне информације могу се добити лично у Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац или путем телефона: 051/740-001, локали 127,128 и 130.

У оквиру Програма обезбјеђења и кориштења новчаних средстава за подстицање развоја пољопривреде у 2020. години до сада је издвојено 25 хиљада KМ за пројекат додјеле пластеника са додатном опремом путем суфинансирања, 16.250 KМ за суфинансирање сјетвених пакета поврћа као помоћ за мала пољопривредна домаћинства и 3.750 KМ за потребе ажурирања катастарског стања земљишта у власништву Републике Српске на подручју општине Србац предвиђеног за давање у закуп пољопривредним произвођачима.

Укупна улагања у развој пољопривредне производње у овој години на подручју општине Србац, на основу издвајања из општинског буџета, државних институција, фондова и других извора финансирања достићи ће износ од близу 500 хиљада KМ.

Comments are closed.