Још три случаја вируса корона у Српцу, заражене двије млађе и једна старија особа
20. августа, 2020.
Шест нових случајева вируса корона у Српцу, заражене по три мушке и женске особе
21. августа, 2020.

Јавни позив за србачке пољопривреднике за набавку механизације

Начелник општине Млађан Драгосављевић расписао је данас јавни позив за подношење захтјева за остваривање права на новчане подстицаје у пољопривреди за 2020. годину у износу од 15 хиљада KМ.

Ова средства биће намијењена за суфинансирање набавке нових пољопривредних погонских машина (трактора), пољопривредних прикључака и агрегата за фарме бројлера а право на подстицаје могу остварити подносиоци захтјева са пребивалиштем, односно сједиштем на подручју општине Србац који задовољавају остале услове утврђене Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја у пољопривреди за 2020. годину.

Kрајњи рок за подношење захтјева је 30.09.2020. године.

Обрасци захтјева могу се добити у Центру за пружање услуга грађанима (шалтер сала) и Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности. Захтјеви поднесени изван утврђене форме и рока неће бити узети у разматрање.

Све додатне информације могу се добити лично у Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац или путем телефона: 051/740-001, локали 127,128 и 130.

У оквиру Програма обезбјеђења и кориштења новчаних средстава за подстицање развоја пољопривреде у 2020. години до сада је издвојено 25 хиљада KМ за пројекат додјеле пластеника са додатном опремом путем суфинансирања, 16.250 KМ за суфинансирање сјетвених пакета поврћа као помоћ за мала пољопривредна домаћинства и 3.750 KМ за потребе ажурирања катастарског стања земљишта у власништву Републике Српске на подручју општине Србац предвиђеног за давање у закуп пољопривредним произвођачима.

Укупна улагања у развој пољопривредне производње у овој години на подручју општине Србац, на основу издвајања из општинског буџета, државних институција, фондова и других извора финансирања достићи ће износ од близу 500 хиљада KМ.

Comments are closed.