Јавни позив за додјелу пластеника (ИРБ)
26. октобра, 2020.
Традиционални годишњи парастос за 10 погинулих бораца из Бајинаца
27. октобра, 2020.

Јавни позив за додјелу 25 пластеника са пратећом опремом и садним материјалом

Начелник општине Млађан Драгосављевић расписао је јавни позив за додјелу пластеника са пратећом опремом и садним материјалом у оквиру реализације пројекта „Развој пластеничке производње на подручју општине Србац“ у складу са Уговором закљученим између Фонда за развој и запошљавање Републике Српске Бања Лука и Општине Србац.

Предмет јавног позива је остваривање права на додјелу укупно 25 пакета за кориснике, при чему један пакет садржи:

1. Пластеник од 100 м², покривен фолијом, са бочним провјетравањем,
2. Систем за наводњавање и припадајућу бачву са постољем,
3. Садни материјал за покретање пластеничке производње.

Право учешћа имају сви пунољетни становници са пребивалиштем на подручју општине Србац који се намјеравају бавити пластеничком производњом.

Подносилац захтјева (тј. потенцијални корисник) треба да испуњава сљедеће услове:

1. Да располаже са земљиштем погодним за постављање пластеника, на један од сљедећих начина:

а) посједује властито земљиште,
б) земљиште је у власништву чланова његовог заједничког домаћинства,
в) земљиште му је уступљено на кориштење или у закуп.

2. Да има регистровану пољопривредну дјелатност или је сагласан да ће прије додјеле пластеника и пратеће опреме регистровати пољопривредну дјелатност. Потенцијални корисник ће морати имати регистровану пољопривредну дјелатност најмање 3 године од дана закључивања Уговора о додјели пластеника, пратеће опреме и садног материјала са општином Србац.

3. Да је сагласан да суфинансира набавку пластеника и пратеће опреме (пластеник од 100 м², покривен фолијом, са бочним провјетравањем, системом за наводњавање, те припадајућом бачвом са постољем) у износу од 400,00 KМ – овај услов се не односи на подносиоце захтјева који доставе доказ о незапослености из Завода за запошљавање Републике Српске

4. Да припреми земљиште на којем ће бити монтиран пластеник, те обезбиједи цемент и шљунак за бетонске стопе.

Више информација о критеријима за додјелу, потребној документацији и начину подношења захтјева можете пронаћи у тексту јавног позива објављеног на нашој интернет страници ОВДЈЕ гдје такође можете преузети изјаву и обрасце за подношење захтјева.

Попуњене обрасце уз осталу документацију, у запечаћеној коверти потребно је доставити најкасније до 16.11.2020. године у Центар за пружање услуга грађанима Општинске управе Србац.

Захтјеви са непотпуном документацијом, поднесени изван утврђене форме и рока, неће се разматрати.

Уговор о додјели бесповратних финансијских средстава за развој пластеничке производње у Српцу потписао је 3. августа ове године начелник општине Млађан Драгосављевић са представницима Фонда за развој и запошљавање којим управља Инвестиционо-развојна банка Републике Српске.

Ради се о средствима из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Српској у 2019/2020. години. Вриједност пројекта износи 76 хиљада KМ од чега ће бесповратна средства износити 53.196 KМ а остатак ће обезбиједити корисници пројекта.

Тиме ће бити настављена традиција стварања што бољих услова за развој повртарске производње на подручју наше општине јер су ове године већ додијељена 92 пластеника у вриједности од 250 хиљада КМ за социјално и материјално угрожене особе, младе до 35 година старости и жене свих старосних доби

Comments are closed.