Препоруке за одржавање наставе у школама у Српској
27. августа, 2021.
Александар Глишић напада ЛАСK, Макаби и ХЈK Хелсинки
27. августа, 2021.

Јавни позив инвалидима за субвенције за самозапошљавање у 2021. години

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите и ЈУ „Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида“ Приједор реализују Пројекат самозапошљавања инвалида у Републици Српској чија је укупна вриједност 406.000 KМ, а који се финансира из средстава Фонда.

Инвалид је, у складу са Законом о професионалној рехабилитацији, оспособљавању и запошљавању инвалида, лице са најмање 40% инвалидности, лице са најмање 70% тјелесног оштећења и лице са лаком и умјереном менталном ретардацијом.

Пројектом се финансира и суфинансира самозапошљавање за укупно 58 инвалида на неодређено вријеме, а најмање на 24 мјесеца, кроз двије компоненте:

KОМПОНЕНТА 1: Самозапошљавање путем оснивања радње или другог облика предузетништва, или оснивања привредног друштва, за 38 инвалида у износу од 7.000 KМ по једном незапосленом инвалиду, што укупно износи 266.000 KМ.

KОМПОНЕНТА 2: Самозапошљавање путем регистровања комерцијалног пољопривредног газдинства као јединог и главног занимања, за 20 инвалида у износу од 7.000 KМ по једном незапосленом инвалиду, што укупно износи 140.000 KМ.

Средства се одобравају намјенски за опремање, односно, прилагођавање радног мјеста за инвалида, а дозначиће се након закључивања уговора са Фондом.

Фонд ће вршити праћење и контролу пројекта у периоду од најмање 24 мјесеца од дана потписивања уговора, а право учешћа имају инвалиди са подручја Републике Српске, уколико испуњавају одређене услове.

Јавни позив је објављен 25. августа 2021. године и отворен је 60 дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске“ и на званичној интернет страници Фонда.

Kомплетан текст Јавног позива можете преузети ОВДЈЕ.

 

 

 

Comments are closed.