Обавјештење и Одлука о радном времену
12. марта, 2020.
Ступила на снагу нова одлука о радном времену
13. марта, 2020.

Јавни позив борачким категоријама за бањско-климатско лијечење

Министарство рада и борачко инвалидске заштите у Влади Републике Српске објавило је Јавни позив за подношење захтјева ради упућивања ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе.

Овај позив се упућује ратним војним инвалидима од прве до десете категорије и члановима породица погинулих бораца којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравак у складу са Пројектом бањске рехабилитације.

Пријаве , односно писмени захтјеви се подносе надлежном општинском органу за борачко-инвалидску заштиту, а уз захтјев је потребно приложити следеће доказе:
– рјешење надлежног органа о статусу РВИ или члана ППБ,
– рјешење надлежног органа о категоризацији борца,
– налаз и препорука надлежне здравствене установе о неопходности бањске рехабилитације.

Право на бањску рехабилитацију у 2020. години немају лица која су то право користила по Пројекту бањске рехабилитације министарства у протекле три године као и РВИ-ампутирци и параплегичари који су бањску рехабилитацију користили путем Фонда здравственог осигурања Републике Српске у истом периоду, у складу са Правилником Фонда.

Реализација пројекта бањске рехабилитације трајаће у периоду од 1. априла до 30. септембра текуће године, а појединачан боравак корисника у бањско-климатским установама трајаће 10 дана.

Рок за подношење захтјева је 27.3.2020.године.

Comments are closed.