Од 1. јануара почиње лов на предаторе
29. децембра, 2020.
Одржан турнир у стоном тенису у Српцу
29. децембра, 2020.

Јак земљотрес поново потресао србачку општину

Нови земљотрес јачине 6.3 по Рихтеру погодио је данас подручје око три километра од Петриње у Хрватској, а осјетили су га и грађани на подручју србачке општине који су узнемирени изашли на улице испред својих стамбених и пословних објеката.

Земљотрес је био јачи од претходних земљотреса који су погодили Петрињу ових дана, међу којима су најјачи били интензитета 5.2 и 4.9 степени по Рихтеру. Потрес се осјетио у ширем подручју бањалучке регије, а осјетили су га и грађани широм Српске, Србије, Хрватске и околних земаља.

За сада нема података о материјалним штетама на подручју наше општине, али се сазнаје да је на подручју Петриње погинуло једно дијете а срушен је велики број кућа, од којих су неке пале на оближња возила. Оштећен је и већи број јавних објеката, док у дијеловима Хрватске нема струје и телефона.

Из Министарства просвјете и културе Републике Српске саопштено је да се данашња настава одгађа за све ученике због земљотреса.

Наставе неће бити ни сутра, а с обзиром да је крај полугодишта, ученици су данас завршили полугодиште, истиче се у саопштењу.

Comments are closed.