Стиже донација у износу од 850 хиљада KМ за изградњу новог вртића у Српцу
2. октобра, 2020.
Обавјештење Општинске изборне комисије Србац везано за гласање путем мобилног тима
6. октобра, 2020.

Извршена модернизација јавне расвјете у Српцу, бољи квалитет и веће уштеде

Општинска управа Србац реализовала је још један од пројеката из плана капиталних инвестиција за ову годину а ради се о реконструкцији јавне расвјете у градском подручју Српца за шта је из буџета општине издвојено 50 хиљада KМ.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да су нову ЛЕД технологију добила 384 расвјетна тијела чиме је уже градско језгро засијало у пуном сјају. Извођач радова била је фирма „Д-Инвест“ из Српца.

„Замијенили смо 174 стара расвјетна тијела са новима која садрже ЛЕД технологију а на 163 постојећа расвјетна тијела смо умјесто натријумових сијалица, које су биле велики потрошачи, поставили ЛЕД штедне сијалице. Уз то смо ЛЕД расвјетом оспособили још 47 расвјетних тијела која су била покварена и оштећена. Тиме смо поред осавремењавања јавне расвјете направили уштеде у потрошњи”, рекао је начелник Драгосављевић и додао да добар дио расвјете није функционисао већ дужи период а овом инвестицијом је у потпуности стављен у функцију.

Према његовим ријечима, ова промјена је нарочито видљива код високе расвјете гдје су имали потрошаче по једном стубном мјесту од 400-600 вати а замијенили су их са ЛЕД расвјетом од 100-125 вати.

“Kвалитет расвјете је још више побољшан а уз то ћемо годишње смањити рачун за струју за око 15 хиљада KМ. Инвестиција би требала да се отплати у наредне три и по године”, рекао је начелник Драгосављевић.

На основу уштеда које су остварене у буџету, Општинска управа је преузела плаћање јавне расвјете на читавој територији општине, што до сада није био случај јер су грађани на појединим потрошачким мјестима сами плаћали потрошњу јавне расвјете.

Са замјеном уличне расвјете извршено је и постављање 37 утичница за новогодишње украсе за снабдијевање електричном енергијом новогодишњих реквизита.

 

Comments are closed.