Домино фест у Српцу почиње вечерас представом „Kут и ја“
15. јуна, 2019.
Весела фарма у Дому културе: Малишани вртића у костимима домаћих животиња
15. јуна, 2019.

Извршена акција запрашивања комараца у Српцу

Предузеће за санитарно-еколошку заштиту “Еко-Бел” из Лакташа започело је синоћ око 20 часова прву овогодишњу акцију запрашивања комараца на подручју општине Србац која је завршена јутрос у 7 часова.

Представник фирме „Еко-Бел“, Дубравко Зрнић, рекао је да је у акцији сузбијања одраслих форми комараца са земље учествовало седам оперативних тимова са теренским возилима који су покрили комплетно општинско подручје, сва села и приградска насеља.

„Тешко је прогнозирати успјех акције јер су временске прилике биле неповољне, пуно је влаге у свим општинама због дугог кишног периода у мају, тако да ће се морати размишљати о још једној оваквој акцији“, рекао је Зрнић.

Акцијом су координирали радници Општинске управе у Српцу који су били распоређени у сваком од тимова и усмјеравали стручна лица локалним путевима кроз нашу општину.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, Марко Михољчић, рекао је да је у буџету општине за ову годину предвиђено 10 хиљада KМ за дезинсекцију и пет хиљада KМ за дератизацију.

„Ово је први пут да се ради акција запрашивања комараца са земље са седам екипа на подручју цијелог општинског подручја, а прије три дана урађен је ларвицидни третман са земље у близини мочварних подручја”, рекао је Михољчић.

Он је додао да ће у складу са временским приликама и потребама бити размотрено да се третман запрашивања комараца током ове сезоне још једном понови.

 

 

Comments are closed.