Противградна превентива Републике Српске спасила Лијевче поље и Посавину од града
26. јуна, 2021.
Почео 38. сазив Ликовно-еколошке колоније „Бардача- Србац”
27. јуна, 2021.

Извор по организацији и условима рада примјер у Републици Српској

Поводом љетног распуста, Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ јуче је организовало ручак и дружење за своје чланове, стручне сараднике, донаторе и госте који су дошли из других градова.

Предсједница удружења Мира Татић каже да је задовољна резултатима рада од јануара до краја јуна.

„Задовољни смо свим реализованим активностима и одлучили смо да се на неки начин захвалимо сарадницима који нас подржавају. У јулу је планирано кречење свих просторија након чега слиједи одлазак на море“, рекла је Татић.

Она је истакла да је ово прво колективно љетовање чланова Извора, а трајаће од 30. јула до 7. августа. Укупно ће ићи 27 родитеља и дјеце. Средства за боравак у Институту „Саво Милошевић“ у Игалу су обезбијеђена путем донација.

На дружење у Извор је дошла и Госпава Рађен Радић, секретар Савеза „МеНеРаЛи“ Бања Лука, која је истакла да Савез броји укупно 29 удружења, али да се ријетко среће слога, позитивна енергија и међусобна љубав и поштовање чланова као што је то случај удружењем „Извор“ у Српцу.

„Част ми је што имам прилику да будем овђе, окружена толиком љубављу свих чланова. Сваки пут када долазим, радујем се, јер знам да ћу одавде отићи пуна позитивне енергије и лијепих утисака. Удружење Извор је једно од репрезентативних удружења унутар нашег Савеза, јер овдје корисници имају све – збрињавање, бригу, љубав, стручни кадар, подршку локалне заједнице, медија, волонтера, тако да с правом могу рећи да Извор може по свему да служи за примјер“, рекла је она.

Слободан Савић, замјеник предсједника Управног одбора Савеза „МеНеРаЛи“, дошао је из Модриче на дружење у Србац. Kаже да је његов долазак израз подршке раду Извора.

„Пријатно сам изненађен дочеком. Имао сам прилику да погледам све просторије и заиста је све на завидном нивоу. Имају добре услове за рад, међуљудски односи су одлични, што је велика предност. Такође, посјета Извору послужила је за идеје како побољшати услове рада нашег Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју. Надам се да ћемо имати прилику да узвратимо гостопримство и да ће наше дружење постати традиција“, рекао је Савић.

Предсједница Извора Мира Татић, захвалила је гостима на доласку, као и свима онима који им помажу на разне начине.

„Kада год имам прилику, искористим је да захвалим свима који нас подржавају, јер је познато да ми, без обзира на нашу жељу да радимо, не бисмо могли без помоћи других“, рекла је Татић.

 

Comments are closed.