У Српцу један нови случај вируса корона
8. децембра, 2021.
Јавни оглас за давање у закуп пољопривредног земљишта
8. децембра, 2021.

Извор обиљежио Међународни дан особа са инвалидитетом и 18 година постојања

У Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ јуче је, уз подјелу симболичних поклона члановима и захвалница, обиљежен Међународни дан особа са инвалидитетом и 18 година постојања и рада удружења.

Предсједница Извора, Мира Татић, каже да су срећни што су успјели да опстану све ове године и унаприједе свој рад. Она се захвалила Силвани Гајић из Бањалуке, која живи и ради у Њемачкој и која је обезбиједила поклоне члановима Извора и донаторима.

„Прије 18 година смо имали 10 корисника и радили смо у просторијама вртића. Уз подршку оних који препознају наш рад, унаприједили смо се у сваком погледу. Већ шест година радимо у нашем објекту, гдје имамо услове да пружимо услуге већем броју корисника, а њих је сада 42. Имамо вољу и жељу да наставимо са успјешним радом и надамо се да ће тако бити“, рекла је Татић.

Осим чланова, дружењу су присуствовали начелник општине Млађан Драгосављевић, секретар Савеза „МеНеРаЛи“ Бања Лука Госпава Рађен Радић, волонтер Kаритаса Сњежана Хрвачевић из Градишке и предсједница НВО „Миленијум” Санела Видовић.

Присутан је био и командир Полицијске станице Србац Синиша Шњегота који је у име своје организације Извору љетос уручио донацију у износу од 500 KМ. Средства су издвојена од награде у износу од 1000 КМ коју су добили за освојено друго мјесто на градском турниру у фудбалу, а друга половина награде је уручена манастиру Осовица.

Начелник општине Млађан Драгосављевић је рекао да удружење нуди квалитетне услуге члановима и истакао да локална управа то препознаје, што се огледа у подршци коју већ годинама несебично пружа.

„Општинска управа на прави начин препознаје потребу друштва да има једно овакво удружење, а наравно препознаје и квалитет њиховог рада. Да је то тако, потврђује и чињеница да смо у задњих неколико година више од два пута увећали средства која издвајамо као подршку за рад удружења и сасвим је сигурно да ћемо и у наредним годинама које су пред нама наставити на овај начин да их подржавамо”, рекао је начелник Драгосављевић.

Савез „МеНеРаЛи“ Бања Лука окупља 33 удружења из Републике Српске, а секретар Савеза, Госпава Рађен Радић, редовно посјећује Извор и сваку прилику користи да, на основу резултата рада и параметара који се сагледавају, похвали Извор и нагласи да баш они могу послужити као сјајан примјер бројним удружењима.

„Захваљујући руководству и озбиљном приступу чланова нама је много лакше да заговарамо наша права, односно када с поносом можемо рећи институцијама шта је то што раде наша удружења, колико судобри партнери својим локалним заједницама, колико резултата остварују, промовишу нашу чланове и квалитетне услуге пружају. За примјер доброг рада увијек можемо узети Извор, јер они то заслужују на основу разних параметара, посебно услуга и активности које реализују, а које нису једноставне и јефтине. Задовољство ми је што сам данас овдје с вама и могу вам пожељети да тако наставите”, рекла је Рађен Радић.

Она је подсјетила да је недавно покренута хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима” током које ће по други пут бити прикупљана средства за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Волонтер Kаритаса, Сњежана Хрвачевић, за Извор је случајно чула од судије Вељка Kрејића који је преминуо ове године. Kаже да је одлучила помоћи, без обзира што није познавала никог у србачком удружењу.

„У разговору са судијом Kрејићем сам случајно сазнала за Извор и замолила га да ми нешто више каже о њима. Одмах сам одлучила да помогнем и обезбијеђена су три кревета за лица са инвалидитетом. Убрзо сам пожељела да упознам руководство и кориснике услуга и већ при првом контакту осјетила сам позитивну енергију и љубав којом зраче”, изјавила је Хрвачевић.

Атмосферу у Извору употпунио је члан удружења Дејан Ристић који је присутне забавио свирањем на хармоници, а посебну пажњу је изазвала његова ауторска пјесма „Порука живота”.

 

Comments are closed.