Ана Будимчић четврта на републичком такмичењу из хемије
13. маја, 2019.
Српчани пјешачили 470 километара до Острога, Гојко и Младен остварили дугогодишњи сан
13. маја, 2019.

Извор на дружењу у Доњим Подградцима међу дјецом из цијеле бивше Југославије

Двадесет чланова удружења „Извор“ из Српца учествовало је протеклог викенда у другом по реду међународном дружењу дјеце са тешкоћама у развоју које је одржано у Доњим Подградцима код Градишке.

Манифестација је одржана под слоганом „Сви смо ми дио вас“ а учешће је узело око 2400 учесника из 107 градова бивше Југославије.

Предсједница удружења Извор, Мира Татић, каже да њихови чланови још увијек памте лијепе утиске које су понијели са прошлогодишњег дружења и додаје да је и ове године организација протекла на највишем нивоу.

„Сва удружења која су учествовала добила су прилику да представе свој рад а учесници су стигли из Србије, Црне Горе, Хрватске и цијеле БиХ. Била је организована музика, храна и пиће као и разне активности, попут такмичења у стоном тенису и пјевању, вожња кочијама и слично. Заиста смо се лијепо провели и надам се да ће и наредне године све бити приређено на сличан начин“, рекла је Татић.

Организатор манифестације је било Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка а покровитељ Град Градишка.

 

 

Comments are closed.