Отворени телефони за достављање намирница и лијекова ризичним категоријама у Српцу
20. марта, 2020.
Савјети за воћаре због могућег мраза
20. марта, 2020.

Измјена радног времена пошта

Поште Српске обавијестиле су кориснике да су, на основу анализа и приједлога радних јединица, а у складу са чланом 5. Правилника о мјерама и поступању у кризној ситуацији појаве вируса корона, измјениле радно вријеме пошта са корисницима поштанских услуга.

Измијењено радно вријеме ће се примјењивати од данас, 20.03.2020. године (петак), до даљег.

Kада је ријеч о поштама на подручју општине Србац, радно вријеме је сљедеће:
78420 Србац – од 8 до 16 часова (понедјељак-петак)
                         – од 8 до 14 часова (субота)
78422 Ситнеши – од 8 до 13 часова (понедјељак-петак)
                              – од 8 до 13 часова (субота)
78423 Kобаш – од 8 до 13 часова (понедјељак-петак)
                          – од 8 до 13 часова (субота)
78424 Kукуље – од 7 до 12 часова (понедјељак-петак)
                           – од 7 до 12 часова (субота)
78428 Ножичко – од 7 до 12 часова (понедјељак-петак)
                              – од 7 до 12 часова (субота)
78429 Разбој Љ. – од 7.30 до 12.30 часова (понедјељак-петак)
                                – од 7.30 до 12.30 часова (субота)

Поште Српске моле све кориснике за разумијевање, а о свим евентуалним измјенама ће корисници бити благовремено информисани.

​Спровођење мјера у циљу спречавања ширења корона вируса, те свакодневно затварање граничних прелаза великог броја држава код свих надлежних поштанских оператера у свијету, довело је до отказивања великог броја авионских линија које се користе за транспорт поштанских пошиљака, као и смањења броја радника у токовима преноса поштанских пошиљака.

С тим у вези, функционисање међународног поштанског саобраћаја је значајно отежано у цијелом свијету.

Поште Српске обавјештавају све кориснике да ће се, усљед напријед наведеног, пријем пошиљака у међународном саобраћају вршити на сљедећи начин:

Пријем писмоносних пошиљака ће се ВРШИТИ за сљедеће одредишне државе: Хрватска, Словенија, Аустрија, Француска, Швајцарска, Аустралија, САД, Њемачка, Белгија, Чешка, Велика Британија, Хонг Конг, Италија, Јапан, Јужна Кореја, Мексико, Холандија, Нови Зеланд, Словачка.
Пријем пакетских пошиљака ће се ВРШИТИ за сљедеће одредишне државе: Хрватска, Словенија, Аустрија, Аустралија, Белгија, Чешка, Француска, Италија, Њемачка, Велика Британија, Исланд, Холандија, Хонг Конг, Јапан, Јужна Кореја, Нови Зеланд, Словачка, Швајцарска, САД.
Пријем DHL пошиљака ће се ВРШИТИ за све државе које се налазе на попису држава за пријем DHL пошиљака, осим за Либију и Wuhan провинцију у Кини. Напомиње се и то да ће доћи до продужења рокова преноса DHL пошиљака за одређене земље (земље за које се продужавају рокови се мијењају из дана у дан, а рокови се продужавају најчешће за 1-2 дана), те да имате разумијевања.
Све остале врсте пошиљака (ПостПак, Брза пошта у међународном саобраћају за државе региона), као и поштанске пошиљке за све остале државе које нису наведене на попису изнад, Поште Српске неће примати на пренос, с обзиром на то да тренутно немају могућности за њихову отпрему ка одредишним државама.
Што се тиче пошиљака у увозу, оне и даље приспјевају у Поште Српске, с тим да не приспјевају од свих поштанских оператера и да су то значајно мање количине.

Регионални поштански оператер, Пошта Србије и Пошта Црне Горе, тренутно нису у могућности да отпремају пошиљке за Поште Српске.

Поште Српске моле кориснике за разумијевања, док се не нормализује стање у функционисању поштанског саобраћаја.

Comments are closed.