Четири нова случаја вируса корона у Српцу
28. октобра, 2021.
Расписан конкурс за (су)финансирањe омладинских програма и пројеката
29. октобра, 2021.

Изложба „Бардача-фотографије прошлости“ отворена у Градишци

У изложбеном салону Kултурног центра Градишка синоћ је отворена изложба под називом „Бардача-фотографије прошлости“ која је настала на иницијативу младих људи из Бардаче чија жеља је била да сачувају од заборава старе обичаје и фотографије настале у периоду од 1900. до 2010. године.

Аутор изложбе Желимир Урић рекао је да се на фотографијама може видјети живот обичног човјека у Бардачи.

„Највише је фотографија из периода од 1920. до 1940. године. Аутор није познат али се зна да је више пута годишње у Бардачу долазио фотограф из Загреба који је фотографисао живот човјека у Бардачи, а захваљујући нашим прецима који су фотографије сачували ми данас имамо шта да покажемо“, рекао је Урић.

Директор Kултурног центра Градишка Мирослав Вуковић рекао је да изложба приказује око 170 фотографија које аутентично осликавају живот одређеног периода, чиме се неке веће средине не могу похвалити.

„Фотографија заузима значајно мјесто у програмској шеми Kултурног центра. Градишка као регионални центар треба да сарађује са сусједним општинама, а ова изложба је један вид сарадње Kултурног центра са Српцом“, рекао је Вуковић.

Грађани Градишке могу погледати изложбу у наредне двије седмице.

Претходно је изложба први пут представљена у Бардачи 5. септембра, током одржавања Гастро феста, а 23. септембра и у Дому културе у Српцу.

 

Comments are closed.