Расписан конкурс за спортске стипендије
1. јуна, 2021.
Вртић расписао конкурс за упис дјеце
1. јуна, 2021.

Изложба академског сликара Михаила Раките у четвртак 3. јуна у Српцу

SAMSUNG CAMERA PICTURES

У Дому културе у Српцу у четвртак, 3. јуна, са почетком у 20 часова, биће отворена изложба слика академског сликара Михаила Раките. Назив изложбе је „Kошнице плетаре“ а србачкој публици ће бити представљено 17 радова.

Пасионирани пчелар, Михаило Ракита, ликовну академију је завршио 1978. године у Сарајеву у класи проф. Милорада Ћоровића. Студијски је боравио у Белгији 1985. и 1986. године. Члан је умјетничких братстава манастира Kрке, Рмња, Добруна и Тавне и Удружења ликовних умјетника Републике Српске. Учествовао је у раду Ликовно-еколошке колоније „Бардача-Србац“ и других ликовних колонија.

На заједничким изложбама у земљи и иностранству излагао је преко 30 пута. Самостално је излагао у Ријеци, Нишу, Бањалуци, Београду, Kрагујевцу…

Добитник је Прстена и плакете Умјетничког братства манастира Kрке, Плакете за сликарство Умјетничке галерије из Вишеграда, Златне плакете за сликарство Умјетничке галерије из Вишеграда, Златне плакете за сликарство Ликовне колоније Брчко и Плакете Града Бањалуке за допринос и развој културе 2009. године. Живи и ради у Бакинцима.

Организатор изложбе је Центар за културу и спорт Србац.

 

Comments are closed.