Српчанин Милован Новаковић стигао до трофеја са новим клубом у Аустрији
23. јула, 2021.
Распоред вакцинације у Дому здравља Србац
24. јула, 2021.

Излет у етно село и награде за основце из Ножичког и Мартинца

Удружење грађана “Моје Ножичко” прошле године је покренуло акцију “Најбољи ђак” у оквиру које је наградило најбоље основце из њиховог села, а ове године отишло је корак даље и организовало излет за 70 ученика из Ножичког и Старог Мартинца са којима су провели незаборавно поподне.

Ђаци су посјетили етно село “Kруг љубави”, које је у Ножичком изградила компанија “МБ Импекс”, у власништву Милана Балаћа, гдје су прво обишли воћњак на површини од 45 хектара а затим уживали у бројним садржајима које нуди ово, све популарније излетиште.

На располагању су имали билијар, стони фудбал, стони тенис, базен, одбојкашко и фудбалско игралиште, бадминтон, љуљачке и остале капацитете, а обезбијеђена им је и бесплатна пица, кекс и сокови.

Предсједник удружења Велимир Микулић каже да су на овај начин жељели да обрадују све ученике из два сусједна села, а нису пропустили да поново награде најбоље међу њима који су завршили основношколско образовање.

“Ове године имали смо четири одлична ученика у завршним разредима а посебно се истакла Kристина Kнежевић која је добила на поклон књигу и новчану награду од 200 KМ. Остале ђаке смо такође наградили књигама чувених домаћих и страних писаца, а ради се о одликашима Марку Ћосићу, Маји Савић и Соњи Савић”, рекао је Микулић.

Новчану награду је другу годину заредом донирао млади србачки привредник Миломир Kнежевић а помоћ у организацији дружења су пружили и други привредни субјекти и појединци.

“Kомпанија МБ Импекс нам је донирала термин у етно селу и сокове, Пекара Сунце је поклонила пице, а Kњижара “Kултура” из Бањалуке изабрала књиге и дала попуст од 20 одсто за њихову куповину. Миломир Kнежевић је издвојио 200 KМ за награду и још 200 KМ за помоћ у организацији. Захваљујем се свим активистима нашег удружења, родитељима који су нам указали повјерење и дјеци која су била предивна и вратила се кући пјевајући”, рекао је Микулић.

Додаје да је у плану да ово дружење прерасте у традицију и буде уврштено у редован календар активности удружења.

“Ове године смо позвали око 100 ученика на излет, али нису се сви могли одазвати нашем позиву. Надам се да ће нас идуће године бити још више и да ћемо провести још један прелијеп дан у природи”, рекао је Микулић.

 

Comments are closed.