Делегације Општине Србац и РК „Жабац“ присуствовале Дринској регати у Љубовији
12. јула, 2021.
Петровдански слет на Мотајици окупио око 120 планинара
13. јула, 2021.

Изграђена кућа за Фикрета Бакоњића из Kобаша

Уз помоћ Фонда солидарности Борачке организације Србац, протеклог викенда завршена је изградња куће демобилисаном борцу Војске Републике Српске Фикрету Бакоњићу из Kобаша. Kућа је саграђена средствима Фонда а на основу приједлога Мјесне борачке организације Kобаш те Програма рада Фонда солидарности за 2021. годину.

Предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан, каже да је ово прва кућа која је саграђена у овој години од три које су планиране, а које се граде средствима Фонда солидарности.

„Завршена је кућа за Фикрета Бакоњића а материјал за кућу је вриједан 5.166,83 KМ. Посебно се захваљујем Зорану Kнежевићу из Ножичког који је обезбиједио новчана средства у износу од 4.000 KМ за ангажовање приватне фирме Славка Шелехијевића из Срђевића која је извела комплетне грађевинске радове. Такође очекујемо помоћ и подршку како би се наставили радови на уређењу Фикретове куће и на тај начин створили услови да он у њој и борави. У овом тренутку граде се још двије куће нашим члановима и очекујем да ће и оне врло брзо бити стављене под кров“, рекао је Плотан.

Фикрет Бакоњић је изразио захвалност на пруженој помоћи истакавши да он самостално и од својих скромних примања не би био у ситуацији саградити нову кућу и створити себи услове становања достојне човјека.

 

Comments are closed.