Нови случај вируса корона у Српцу, заражен старији мушкарац са тежим симптомима
23. октобра, 2020.
Петнаест нових случајева вируса корона у Српцу
24. октобра, 2020.

Изграђена кућа демобилисаном борцу Славку Руднику из Горњих Срђевића

Изградња куће за Славка Рудника из Горњих Срђевића јуче је успјешно завршена чиме су створени услови да се овај демобилисани борац Војске Републике Српске усели у свој нови дом прије доласка зиме.

Kућа је изграђена на иницијативу и приједлог Мјесне борачке организације Срђевићи јер је Славко живио у изузетно тешким стамбеним условима.

Фонд солидарности Борачке организације Србац је прихватио иницијативу и обезбиједио комплетан грађевински материјал довољан да се кућа изгради и стави под кров, те покренуо акцију како би се кућа изградила у што краћем року.

Организацију извођења радова преузео је Славков синовац Славиша, који је водио комплетну активност.

Радове је извео Славко Шелехијевић са групом својих радника уз најминималнију новчану накнаду коју је прихватио на инсистирање чланова шире породице Рудник који су својим прилозима прикупили средства за извођење радова.

У радовима су учествовали и Славкови саборци, комшије и пријатељи добровољним радом и без накнаде, а сада слиједе послови на унутрашњем уређењу куће.

Предсједник Борачке организације општине Србац и Фонда солидарности Горан Плотан изражава захвалност свима који су новчано подржали активности Фонда на рјешавању стамбене проблематике најугроженијим члановима борачких категорија грађана.

“Позивам све људе добре воље који могу пружити новчану помоћ да то учине уплатом средстава на жиро рачун Фонда солидарности број: 567-353-27000041-19 који је отворен код Сбербанк а.д. Бања Лука. Врло брзо ће бити завршена и друга кућа за чију је изградњу Фонд солидарности Зорану Црномарковићу из Разбој Лијевча такође обезбиједио комплетан грађевински материјал. Уз овај материјал Фонд је за шест демобилисаних бораца обезбиједио грађевински, водо и електро материјал неопходан за реновирање и доградњу стамбеног простора, а укупна вриједност материјала у ових осам акција износи 14.695,60 KМ”, каже Плотан.

Он истиче да је Фонд солидарности оправдао своје постојање, а сва прикупљена средства се транспарентно троше што је гаранција свима који новчано помогну Фонд да ће њихов новац бити усмјерен оним којима је најпотребнији.

 

Comments are closed.