Подршка јавном и приватном сектору кроз ванредни позив за подношење пројеката
31. марта, 2020.
Олакшице у отплати кредита за физичка и правна лица
31. марта, 2020.

Изграђен успоривач брзине код средње школе у Српцу

У циљу унапређења безбједности саобраћаја на територији општине Србац, у улици Данка Митрова, у непосредној близини Центра средњих школа „Петар Kочић“, постављен је успоривач брзине, а скинута су два лежећа полицајца код православног храма Васкрсења Господњег и код семафора у овој улици, који су постављени прије десетак година.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности Дарио Kресојевић рекао је да је прошле године изграђен успоривач брзине на локацији код Дјечијег вртића ”Наша радост”, па вођени жељом да додатно унаприједе безбједност дјеце Општинска управа је одлучила да настави активности око изградње успоривача брзине код средње школе.

“Ради се о једном савременом успоривачу који, поред функције смањења брзине, служи као пјешачки прелаз за пјешаке, а активност се проводи у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја РС”, рекао је Kресојевић и захвалио Агенцији што је препознала значај ове инвестиције и финансијски учествовала у реализацији јер ће се у великој мјери побољшати безбједност саобраћаја.

Вриједност изведених радова је око 5.000 KМ.

“Тендерске активности су проведене прије два мјесеца, а били смо везани роковима, па смо искористили овај период када нема школе и гужве на овој саобраћајници да уз максимално осигурање безбједности и здравља радника реализујемо овај пројекат”, рекао је Kресојевић.

Он додаје да је након постављања успоривача брзине у улици “11. новембра”, било доста захтјева за изградњу успоривача и на локацији код KП ”Водовод” , али обзиром да се ради о регионалном путу, којим управљају Путеви РС, у том смислу потребно је прибавити њихову сагласност, па је због пандемије вируса корона та активност до даљег заустављена.

 

Comments are closed.