Обавеза сузбијања и уништавања амброзије
13. јула, 2020.
Од 15. јула креће систематска дератизација на подручју општине Србац
14. јула, 2020.

Одржана изборна скупштина Просвјете, Гордана Ђукић поново прeдсједник

На изборној скупштини србачке Просвјете, која је одржана у згради Општинске управе, нови мандат на мјесту предсједника добила је професорица српског језика и књижевности Гордана Ђукић.

Чланови скупштине изабрали су и нови Општински одбор од 15 чланова као и Надзорни одбор од три члана на челу са Богданом Давидовићем.

Договорени су и правци дјеловања до краја ове године у складу са епидемиолошком ситуацијом и препорукама Општинског штаба за ванредне ситуације.

Након изборне скупштине, новоизабрани Општински одбор, на челу са Горданом Ђукић, одржао је прву сједницу на којој је за потпредсједника изабрана Бранка Санчанин а за секретара Ранко Шарић.

Избори у србачкој Просвјети одржани су у јубиларној години, јер је у јуну 1995. године обновљен рад друштва на општинском нивоу и том приликом за предсједника је изабран тадашњи наставник историје Стево Трумић.

По завршетку сједница, предсједница Гордана Ђукић изразила је наду да ће у овој години, када се обиљежава четврт вијека рада друштва, бити на најљепши начин јавности представљен рад србачке Просвјете.

„Посебно се радујем промовисању капиталног дјела под називом “Србац-монографски записи“ као и три нове књиге чланова србачке Просвјете чиме ће збирка завичајних писаца општине Србац прећи бројку од 40“, рекла је предсједница Ђукић.

 

Comments are closed.