Јавни позив за подршку пољопривредним газдинствима
6. фебруара, 2019.
Микићи уручили 2100 KМ Живку Миљићу и удружењу Извор
6. фебруара, 2019.

Испуњена жеља особи са инвалидитетом из Разбоја: Добио бицикл на поклон

Србачки хуманиста Новак Марковић, који живи и ради у Аустрији, поклонио је бицикл Милошу Миланковићу из Разбоја Љевчанског који је незапослен и преживљава само од скромних примања која добија преко Центра за социјални рад.

Милош је особа са инвалидитетом и тешко води бригу о себи, а како долази често у Србац по социјалну помоћ, било је потребно да му се обезбиједи превозно средство.

Бицикл је обезбијеђен уз посредство Црвеног крста Србац који је Милошу изашао у сусрет и пронашао донатора за овај хумани чин.

“Ради се о скромном и доброћудном човјеку који често долази у Црвени крст по помоћ. До сада смо му поклањали радио и телевизор, обућу и одјећу, ћебад и храну. Изразио је велику жељу да добије бицикл и уз помоћ хуманисте Новака Марковића успјели смо га набавити”, рекла је секретар Црвеног крста Србац, Љиљана Билановић.

Новак Марковић је до сада више пута помогао сиромашнима и обољелој дјеци из србачке општине а недавно је у Србац довезао велику донацију коју су обезбиједили Kлаус, Едит и Ана-Мариа Мајр из Аустрије у виду прехрамбених артикала, одјеће и обуће и техничке робе за социјално угрожена и старачка домаћинства из србачке општине.

Comments are closed.