Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Васкрс
25. априла, 2019.
Србачки вртић посјетио Дјечије позориште у Бањалуци
25. априла, 2019.

Исплаћено 10.300 KМ за студенте и породице са четворо и више дјеце

Општинска управа Србац данас је исплатила 7.500 KМ за стипендисте општине Србац у школској 2018/19. години и 2.800 KМ за породице са четворо и више дјеце у оквиру мјера за подршку пронаталитетној политици.

Прву од укупно шест мјесечних стипендија добило је 75 студената државних и приватних факултета, међу којима су и студенти из категорије социјалних и борачких категорија и студенти вуковци.

Сви студенти могу подићи стипендије преко текућих и жиро рачуна у банкама у којима су отворили своје налоге.

Наредне рате стипендија биће исплаћиване у континуитету, на мјесечном нивоу, а остало је да се исплате и стипендије за студенте који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања. Њима ће једнократно бити исплаћено 600 KМ.

Из општинског буџета за стипендирање студената у овој години издвојено је 60 хиљада KМ.

Новчану накнаду у износу од 100 KМ данас је добило и 28 породица са четворо и више дјеце у склопу правилника о расподјели средстава за подршку пронаталитетној политици општине Србац.

Они ће сваког мјесеца добијати на жиро рачун по 100 KМ све дотле док буду испуњавали услове предвиђене општинским правилником.

Међу новим мјерама које су на снази је и новчана помоћ младим брачним паровима за куповину грађевинског земљишта за изградњу стамбених јединица у износу до 2000 KМ а у склопу подршке пронаталитетној политици исплаћује се и једнократна новчана помоћ за новорођену дјецу, поклон у виду златника за прворођено дијете и једнократна новчана помоћ за суфинансирање трошкова једне вантјелесне оплодње.

Начини остварења права на новчану помоћ могу се детаљније прочитати у тексту правилника који је објављен у Службеном гласнику општине Србац број 3/19 објављеном на интернет страници општине Србац а који се може прочитати кликом на овај линк.

Више информација се може добити и у Општинској управи у канцеларији бр. 15 или путем телефона 051/740-001 локал 204, као и упитом на e-mail адресу: opstinasrbac@teol.net.

Comments are closed.