Превентивне мјере продужене до 2. новембра
13. октобра, 2020.
Стиже финансијска подршка министарства за четири пројекта младих из Српца
13. октобра, 2020.

Исплаћене све стипендије у овој години за србачке студенте

Општина Србац исплатила је данас посљедњу седму рату стипендија за 82 редовна студента општине Србац који студирају на државним и приватним факултетима

Стипендију у износу од 100 KМ студенти могу подићи преко текућих и жиро рачуна у банкама у којима су отворили своје налоге.

У овој школској години стипендије су одобрене редовним студентима друге и виших година студија, студентима прве године-добитницима Вукових диплома, студентима из категорије изузетних потреба и корисника услуга Центра за социјални рад Србац, дјеце палих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије и ученицима средњих школа-добитницима Вукових диплома из социјално угрожених породица.

Још раније су исплаћене стипендије за четири студента који се налазе на мастер студијама по бољоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему, и који су једнократно добили по 700 KМ.

Тиме је Општинска управа измирила све обавезе према стипендистима у школској 2019/20. години, а о конкурсу који ће бити расписан за школску 2020/21. годину, студенти ће бити благовремено обавијештени.

Comments are closed.