Од 23. марта учење на даљину и за студенте
20. марта, 2020.
Србачке фирме ФарСтар Огис и НБ-ЕКО поклониле заштитну опрему и дезинфекциона средства
21. марта, 2020.

Инспекторат РС: Отворен бесплатан број за пријаву неправилности

Инспекторат Републике Српске је због актуелне ситуације изазване појавом вируса корона, у циљу провођења мјера на заштити здравља становништва и сузбијању ширења вируса, те у циљу заштите потрошачких, радничких и других права грађана, обезбиједио посебан бесплатан број телефона 0800 5 0612 на који грађани могу да пријаве све уочене неправилности, саопштено је из Инспектората.

Сви позиви грађана упућени на овај број ће се евидентирани преко центра за пријаве и притужбе Инспектората Републике Српске.

Такође, грађанима је омогућено да своје пријаве доставе и путем друштвених мрежа Viber, WhatsApp и Telegram, на број телефона +387 66/701 170.

У саопштењу се истиче да се пријаве могу доставити и попуњавањем форме за пријаве и притужбе на званичној страници Инспектората Републике Српске www.inspektorat.vladars.net/prijave

Циљ Инспектората је да у складу са расположивим капацитетима пружи подршку грађанима у вези са питањима која су у надлежности овог органа. Пријаве које буду из надлежности овог органа биће достављене надлежном инспектору на поступање, док ће пријаве које се односе на надлежности других органа бити прослијеђене у складу са предметом пријаве.

Моле се грађани да у садржају представке наведу потпуне податке о предмету пријаве како би по истима било могуће поступати. Такође, апелује се да одговоре на питања у вези здравственог надзора, симптома и процедура утврђивања болести потраже у надлежним здравственим установама, у складу са раније датим препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, наводи се у саопштењу.

Comments are closed.