Од 15. јуна за одмор у Српској туристички ваучери у износу од 100 КМ
22. маја, 2020.
Почиње редовно очитање потрошње струје
25. маја, 2020.

И у ванредној ситуацији здравствене услуге за све грађане

Фонд здравственог осигурања Републике Српске наставиће све до окончања ванредне ситуације да финансира здравствене услуге за све грађане у јавним здравственим установама без овјеравања здравствене књижице.

Након тога, Фонд наставља да финансира здравствене услуге за осигурана лица у свим здравственим установама које имају уговор са Фондом.

Из Фонда апелују да грађани, ради смањења гужви и спречавања окупљања већег броја људи на једном мјесту, не долазе одмах по укидању ванредне ситуације у пословнице Фонда ради овјере здравствених књижица.

– Здравствена књижица се овјерава по потреби, не мора сваког мјесеца, јер права из здравственог осигурања постоје у континуитету независно од редовне овјере здравствених књижица – напомињу из Фонда.

У саопштењу се додаје да многе здравствене установе имају техничку могућност да увидом у пословни систем Фонда провјере да ли се осигуранику у континуитету уплаћују доприноси, у случају да се деси да осигураник код себе нема здравствену књижицу.

– Сваки осигураник на интернет страници Фонда може провјерити да ли се за њега редовно уплаћују доприноси за здравствено осигурање – наводи се у саопштењу.

Из Фонда подсјећају да од 13. марта, с циљем спречавања ширења вируса корона, за све становништво финансирају здравствене услуге без овјеравања здравствених књижица.

– Ово је само једна од предузетих мјера надлежних у Републици Српској да би ширење вируса корона у заједници било стављено под контролу, али и да би грађани пријављивали симптоме и јављали се љекару – истичу из Фонда.

У саопштењу се наглашава и да Фонд, уз поштовање хигијенско-епидемиолошких мјера, све услуге из обавезног здравственог осигурања спроводи несметано и у пуном капацитету.

Из Фонда наводе да осигураници све информације о раду Фонда могу добити и од заштитника права, чија су имена и бројеви телефона доступни на интернет страници Фонда и позивом на број 051/226-870.

Comments are closed.