У Српцу већ пет дана без новозаражених вирусом корона, једно лице преминуло
23. јуна, 2021.
Пољопривредни кластер ГЛС покренуо кампању “Бирај боровницу – домаћу и свјежу”
24. јуна, 2021.

“Хуманитарни тикет у подне” – погодак за помоћ удружењу “Извор”

Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ из Српца ове године постаје пунољетно, а за протеклих 18 година учинили су много на побољшању услова за лијечење и рехабилитацију дјеце и омладине са потешкоћама у развоју.

Њиховој племенитој мисији придружила се и компанија Mozzart која им је упутила донацију у склопу традиционалне акције “Хуманитарни тикет у подне”. Власник и тренер Теквондо клуба Kобра, Бојан Тодоровић је типовао, а освојени износ је усмјерио посебним малишанима из Српца.

„Желим да се овим путем захвалим компанији Mozzart. Ова донација ће бити усмјерена на плаћање трошкова љетовања дјеце са посебним потребама и њихових родитеља у Институту “Др Симо Милошевић” у Игалу“, рекла је Мира Татић, предсједница удружења Извор.

Ово удружење тренутно има 52 корисника, махом дјеце и омладине, али и неколико чланова старијих од 30 година. На располагању су им логопед, дефектолог, психолог, два терапеута…Све их на једном мјесту окупљају креативне радионице на којима сваке седмице израђују разне предмете од стакла, накити и остале рукотворине.

Рад Извора не би био могућ без подршке ресорног министарства и Општине Србац која сваке године из буџета издваја грант за плаћање стручњака који раде са дјецом и за трошкове комуналија. Све остале активности, као што су излети и путовања, финансирају кроз донације. Један од хуманих донатора и пријатеља овог удружења постала је и компанија Mozzart.

„Kроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“, уз помоћ племенитих кладилаца, трудимо се да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија. Посебно смо срећни што је наша донација Извору стигла у тренутку када се припремају да одведу малишане на море и тиме им пруже додатну рехабилитацију“, рекла је руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа, Селма Салкановић.

Comments are closed.