Отворен градски парк у Српцу и уручене захвалнице најактивнијим волонтерима Цезара
5. децембра, 2020.
Производи србачког удружења жена постају прави хит у региону
6. децембра, 2020.

Хуман гест четири србачка кафића: Приход од кафе за помоћ Мињи Матић

Четири србачка кафића придружила су се хуманитарној акцији “За Мињу да живи” и донираће приход од кафе у понедјељак 7. децембра како би помогли једногодишњој дјевојчици Мињи Матић из Kрагујевца која болује од изузетно тешке неуромишићне болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1.

Сви грађани који тог дана буду попили кафу у кафићима Continium, Imperio, Victory и Pub Eight помоћи ће ову хуманитарну акцију.

На тај начин србачки угоститељи придружили су се хуманитарном базару у Српцу који ће у понедјељак 7. децембра бити по други пут одржан на градском тргу у времену од 10 до 15 часова.

Иницијативом организатора базара, Наташе Ђукић, учешће у акцији поред србачких кафића потврдио је велики број фирми и појединаца из Српца који ће донирати своје производе у хуманитарне сврхе.

“Прикупљен је велики број артикала који ће се сутра наћи у продаји на седам штандова на градском тргу. Kуповином ових производа моћи ће се донирати средства за Мињу. Такође ће бити могуће оставити новчане прилоге”, рекла је Наташа Ђукић.

Хуманитарну акцију је покренула фондација „Буди хуман – Александар Шапић“ а организацију базара подржала је и Општина Србац.

На првом базару у Српцу прикупљено је више од 3500 KМ а слични базари до сада су одржани у више од 30 општина и градова Републике Српске.

За Мињино лијечење је на самом почетку фалило милион и по долара, а сада је потребно 600 хиљада долара, што довољно говори да су акције уродиле плодом.

Помоћ Мињи може се пружити и позивом на број 1432 путем којег се донира 1 KМ за њено лијечење.

Comments are closed.