Делегација Српца на пријему код амбасадора Руске Федерације у БиХ
20. августа, 2020.
Шест нових случајева вируса корона у Српцу, заражене по три мушке и женске особе
21. августа, 2020.

Грађани Српца добиће прву јавну чесму у центру града

Радници фирме “Градис инвест“ из Српца приликом асфалтирања паркинг простора открили су стари бунар из тридесетих година прошлог вијека који је био прекривен бетонском плочом и дебелим слојем шљунка.

Општинска управа Србац одлучила је да се бунар не затрпа већ да се рестауира, дозида, постави заштитна ограда од кованог жељеза и оспособи за јавну чесму коју би користиле све генерације.

„Бунар је некада био у власништву познатог србачког кројача Стеве Тимарца чија је супруга била моја учитељица.Тридесетих година прошлог вијека Србац није имао водовод па су се грађани питком водом снабдијевали из десет бунара који су били ископани у главној улици дужине око 500 метара“, каже 92-огодишњи Драгољуб Kрчмар.

Ових дана чланови Ронилачког клуба “Жабац“ Србац добили су сагласност Општинске управе да оспособе јавну чесму.

„С обзиром да због епидемије вируса корона нећемо моћи организовати регату и друге активности, одлучили смо властитим средствима озидати јавну чесму и тако учинити нешто корисно за наше суграђане“, рекао је предсједник клуба Милорад Лепир.

Он додаје да ће на овај начин грађани на јавном мјесту имати питку воду а уједно ће се очувати амбијент из прошлих времена.

Comments are closed.