Матуранти уз трубаче прославили крај школе
15. маја, 2019.
Поплаве се повлаче из већине угрожених подручја, Сава и даље пријетња
16. маја, 2019.

Горан Плотан нови предсједник Борачке организације Србац

У новој сали Скупштине општине Србац данас је одржана изборна скупштина Борачке организације Србац на којој је за новог предсједника, умјесто Душка Митрића, изабран Горан Плотан који се захвалио мјесним одборима на пруженој подршци, као и свим делегатима који су гласали за њега.

Плотан је најавио да ће водити посебну бригу о јединству унутар Борачке организације и изразио наду да ће борци бити у бољем положају него што су раније били.

,,Захваљујем делегатима на указаном повјерењу и обећавам да ћу дати све од себе да то повјерење оправдам. Надам се да ћу током свог мандатног периода успјети унаприједити статус борачких категорија, које су дале све за стварање Републике Српске и вратити борце у Борачку организацију”, изјавио је Плотан.

Поред нових предсједника мјесних одбора и делегата у Скупштини Борачке организације Србац, од данас је почео рад и новог Предсједништва Скупштине Борачке организације Србац а за предсједника је изабран Драган Алексић из Српца.

Изабрани су и делегати за Скупштину Борачке организације Републике Српске, надзорни одбор и разне комисије које су предвиђене Статутом организације.

Извршена је и верификација избора Одбора породица погинулих и заробљених бораца и Одбора ратних војних инвалида.

За предсједника Одбора породица погинулих и заробљених бораца изабран је Бранко Граховац, син погинулог мајора Војске Републике Српске Драгана Граховца. Бранко је рекао да ће се одмах на почетку свог рада залагати да се направи социјална карта породица погинулих бораца на основу које ће дјеловати и усмјеравати активности за помоћ и побољшање положаја бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих, заробљених и несталих лица.

Ријечи захвалности на избору упутио је и Горан Тривунић, који је изабран за предсједника Одбора ратних војних инвалида Србац, нагласивши да ће у свом мандатном периоду радити на унапређењу положаја борачких категорија.

Скупштини је присуствовало 35 од 39 делегата који су изабрани од стране мјесних борачких организација а испред Општинске управе Србац сједници су присуствовали начелник општине Млађан Драгосављевић, замјеник начелника општине Драган Микић и шеф Одсјека за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Боривоја Врсајковић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић у свом обраћању је истакао да је у претходне три године много урађено на унапређењу положаја борачких категорија.

Досадашњи предсједник Душко Митрић пожелио је успјех новом руководству и упутио ријечи захвалности истакавши да су избори у Борачкој организацији успјешно проведени и одабрани најбољи међу члановима.

 

 

Comments are closed.