Завршено асфалтирање дијела Златиборске улице у Српцу
6. новембра, 2020.
Служен парастос погинулом борцу Зорану Урићу из Бардаче
7. новембра, 2020.

Гласајте за филмове из Српца у склопу пројекта “Сва лица активизма”

У оквиру пројекта “Сва лица активизма”, који реализује Genesis Project из Бањалуке, око 40 младих људи из Драгочаја, Челинца, Српца, Kотор Вароши и Лакташа, узраста од 15 до 30 година, пријавило се на јавни позив за укључење у “онлајн” пројекат како би научили основе новинарства и грађанског активизма те снимили свој кратки филм или фото причу.

Kроз неколико мјесеци трајања пројекта, млади су имали прилику да стекну основна знања о грађанском активизму, а као резултат настали су кратки филмови као примјер њиховог активизма.

Од укупно 36 снимљених филмова, пет најбољих аутора видео или фото прича, с највише лајкова, ће освојити таблет.

Стручни жири одабраће четири филма, док ће пета награда бити награда публике, због чега је неопходно скупити што више гласова.

У пројекат “Сва лица активизма” укључени су и млади из Српца и то са два филма. Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” помогло је снимање једног од њих, који је усмјерен ка враћању сјаја Бардачи. Филм су снимили чланови удружења Никола Живанић и Немања Kраљ, средњошколци који се већ дужи период успјешно баве фотографијом и видеографијом кроз Panorama photography.

Други филм, “Реагуј” снимила је Јована Глумац, такође члан овог удружења, а говори о вршњачком насиљу и потреби указивања на овај проблем у друштвеној заједници.

Гласање је веома једноставно, потребно је ући на назначену страницу, повезати се са фејсбук налогом и гласати. Могуће је гласати за само један филм.

За филм Николе Живанића и Немање Kраља можете гласати путем сљедећег линка:

https://pr.easypromosapp.com/voteme/906370/636862268?lc=scc

За филм Јоване Глумац можете гласати путем сљедећег линка:

https://pr.easypromosapp.com/voteme/906370/636862720?lc=scc&ep1=fb&fbclid=IwAR3bHpkLMp-Q1iNC7jZVlh16fL11NvVQHNTYQPllqRCpQ72QZ8oNjXrMchU

Молимо Вас да подржите наше активне и вриједне младе људе. Гласање траје до 27.11.2020. године до 23:59.

Пројекат Сва лица активизма” реализује се захваљујући подршци програма Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), а који спроводи IOM BiH.

Филмове наших младих аутора можете погледати и на You Tube путем сљедећих линкова:

 

 

 

Comments are closed.