Распоред обуставе саобраћаја у Српцу и Разбоју у недјељу 21. априла
18. априла, 2019.
Празник дјечије радости у Српцу: Малишани вртића обиљежили Врбицу
19. априла, 2019.

Гарантни фонд РС одржао презентацију за србачке привреднике и банкаре

У склопу потписаног протокола о сарадњи са општином Србац, представници Гарантног фонда Републике Српске Саша Зубовић, Тања Тошић и Радана Гладовић презентовали су србачким привредницима и банкарима рад Гарантног фонда РС и могућностима за фирме и предузетнике да побољшају свој начин пословања и олакшају им приступ кредитним линијама.

Гарантни фонд Републике Српске је основан Одлуком Владе РС и регистрован код Окружног привредног суда Бањалука 2010. године с циљем да пружи подршку предузетницима како би лакше дошли до кредитних средстава. Основна дјелатност је издавање гаранција, супергаранција и контрагаранција рекла је, поздрављајући присутне на почетку презентације, Радана Гладовић.

Представник Гарантног фонда Саша Зубовић је рекао да су на подручју општине Србац подржали око 6 милиона марака кредита са око 2 милиона гаранција, да заједно учествују са ИРБ-ом, а учествовали су у куповини хартија од вриједности обвезница које је емитовала Општина Србац.

„Овдје смо имали прилику да упознамо предузетнике са нашим пословањем. Успјели смо спојити привреднике, банкаре и нас као посреднике да им олакшамо приступ кредитним средствима. Надам се да ће послије овог састанка уродити плодом у виду пласмана кредита, што ће бити на корист локалне заједнице, привредника и на крају државе која ће убирати више пореза од веће привредне активности”, рекао је Зубовић.

У име Општине Србац, презентацији је присуствовао начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић са сарадницима, представници србачких фирми Дијана текстил, Мане комерц, Рудника каолина Мотајица, угоститељског објекта Монументал и представници банака: Сбербанк, УниЦредит Банк и МФ Банк – Пословница Лакташи, који су поздравили овакав вид сарадње.

Најчешћа питања присутних била су како доћи до кредита и која је цијена, а примјери позитивне праксе када је у питању општина Србац су фирме Енса БиХ и Атом компани, рекао је Саша Зубовић из Гарантног фонда Републике Српске који има пословно-техничку сарадњу са 14 банака и микрокредитних друштава у БиХ.

 

 

Comments are closed.