KУД “Ђердан“ из Kукуља у посјети туристичким локалитетима Србије
31. августа, 2021.
Прва међународна штрапаријада у Жупском Разбоју 12. септембра
31. августа, 2021.

ФУГ “Мотајички вук” наступио на Балкан фолк фесту у Бугарској

Фолклорно удружење грађана “Мотајички вук” из Ситнеша учествовало је ових дана на љетном фестивалу „Балкан Фолк Фест 2021“ који је одржан у Варни на Црном мору.

Фестивал траје три мјесеца, а наши фолклораши су учествовали на самом затварању манифестације.

На фестивал је путовао извођачки ансамбл Мотајичког вука који се представио кореографијама „Врањанска свита“ и „Шопске игре“, те изведбом мушке и женске пјевачке групе.

Умјетнички руководилац Ратко Лаловић каже да су пет дана боравили на туристичкој локацији Златни пјасци у Варни гдје су максимално искористили вријеме за провод, купање и сунчање, те уживање у љепотама овог приморског града.

“Повезали смо се и са неколико других ансамбала из разних земаља, са којима ћемо радо остварити сарадњу у будућности. У повратку смо један дан провели и у Софији, гдје смо искористили прилику да се видимо са нашим драгим пријатељима из ансамбла „Здраветс“ који су гостовали на нашем последњем одржаном Мотајичком прелу”, рекао је Лаловић.

У наредном периоду Вукове очекује позив за гостовање у Беранама у Црној Гори средином септембра, што ће радо прихватити ако стигне званичан позив.

“Такође настављамо са нашим редовним радом, уписом нових чланова и припремама за наш добро познати фестивал „Мотајичко прело” уколико епидемиолошка ситуација то дозволи”, рекао је Лаловић.

 

Comments are closed.