Почело обиљежавање Дана и крсне славе општине, одржан парастос за погинуле борце
12. октобра, 2020.
Четири нова случаја вируса корона у Српцу
13. октобра, 2020.

Фонд солидарности уручио помоћ демобилисаном борцу Свети Жујићу из Ножичког

Фонд солидарности Борачке организације општине Србац наставио је са акцијом пружања помоћи најугроженијим члановима ове организације по питању стамбеног збрињавања.

Данас је демобилисаном борцу прве категорије Свети Жујићу из Ножичког уручен комплетан материјал неопходан за изградњу купатила у вриједности од 1.570,50 КМ.

Свето живи са супругом и обоје су нарушеног здравља, а средства за изградњу купатила није могао сам обезбиједити. На приједлог Мјесне борачке организације Ножичко, Фонд солидарности је донио одлуку да додијели комплетан материјал како би породица Жујић рјешила један од својих највећих егзистенцијалних проблема.

Са овом акцијом Фонд је до сада пружио помоћ осморици својих чланова а укупна вриједност материјала који је додијељен у овим акцијама износи 14.695,60 КМ.

Горан Плотан, предсједник Борачке организације општине Србац, истакао је да је данашњом акцијом Фонд остварио и реализовао свој План рада и активности за 2020. годину, као и да ће се у наредном периоду све активности Фонда усмјерити на прикупљању новчаних средстава како би се у наредној години наставила пружати помоћ према усвојеној ранг листи стамбено незбринутих чланова Борачке организације општине Србац.

Плотан се захвалио свима који су пружили помоћ Фонду солидарности и изразио наду да ће Фонд у наредном периоду још успјешније реализовати своје програмске циљеве и задатке.

 

Comments are closed.