Удружење жена из Српца обогатило понуду домаћих производа
29. септембра, 2020.
Србачки пензионери усвојили најважније годишње документе
30. септембра, 2020.

Фонд солидарности уручио нову помоћ, грађевински материјал добио Миле Сивац из Лилића

Грађевински пакет у вриједности од око двије хиљаде KМ данас је добио демобилисани борац Војске Републике Српске, Миле Сивац из Лилића, а ради се о материјалу за кровну конструкцију који му је дониран преко Фонда солидарности Борачке организације Србац.

У посјети некадашњем борцу данас је била делегација Борачке организације, на челу са Гораном Плотаном, која му је предала 90 квадрата лима, летву и грађу за кровну конструкцију.

„Помоћ у износу од од 850 KМ обезбиједио је предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић док је Фонд солидарности обезбједио остатак средстава, тако да ће са комшијама и браћом Миле до зиме моћи прекрити свој стамбени објекат”, рекао је Плотан.

Он је додао да је Борачка организација изразила жељу да му помогне у изградњи нове куће али је Миле рекао да жели да остане да живи у постојећем објекту, па су му изашли у сусрет и помогли набавку материјала за кров.

Четрдесетпетогодишњи Миле Сивац живи сам без примања. Повремено дио средстава обезбиједи режући дрва у селу.

„Захваљујем се Борачкој организацији на подршци. Лично сам изразио жељу да ми из Фонда помогну у прекривању контејнера и ова помоћ ми много значи“, рекао је Сивац.

Путем Фонда солидарности који је основан почетком године, до сада су додијељена два пакета за изградњу комплетне стамбене јединице и пет пакета за адаптацију и реновирање, при чему је укупно утрошено 13.125 KМ за изградњу и опремање стамбених јединица демобилисаним борцима и ратним војним инвалидима општине Србац.

Велику подршку им је пружила Општинска управа Србац и један број привредника. До краја године имају у плану уручити још један пакет демобилисаном борцу у Ножичком за опремање купатила.

 

Comments are closed.