Вакцину против вируса корона до сада примило 790 особа из Српца
13. маја, 2021.
Бициклистичка трка „Brevet B-HARD“ прошла кроз Србац
15. маја, 2021.

Фонд солидарности уручио материјал за изградњу куће Остоји Балабану из Kукуља

Фонд солидарности Борачке организације општине Србац, данас је доставио Остоји Балабану, демобилисаном борцу прве категорије из Kукуља, грађевински материјал за изградњу куће.

Материјал је додијељен на основу Програма рада Фонда солидарности и усвојене ранг листе за рјешавање стамбене проблематике најугроженијих чланова Борачке организације општине Србац у 2021. години.

“Самостално сам изградио темељ, а за пар дана урадићу и прву плочу. Нисам у могућности даље улагати у изградњу и захвалан сам Борачкој организацији јер ће ми достављени материјал пуно значити”, рекао је Балабан.

Драган Kотур, предсједник Мјесне борачке организације Kукуље која је проблем стамбеног збрињавања Остоје Балабана кандидовала Фонду, истакао је задовољство данашњом акцијом и досадашњим радовима који су извршени добровољним и солидарним радом Остојиних сабораца, комшија и пријатеља.

„Планирамо за предстојећи викенд излити прву плочу, а захваљујући материјалу који је обезбједила Борачка организација, и који је стигао у прави тренутак, наставићемо радове све до покривања. Надам се уз помоћ људи добре воље да ће Остоја до зиме уселити у свој нови дом“, каже Kотур.

Додијели материјала присуствовали су чланови руководства Борачке организације општине Србац. Предсједник Борачке организације Горан Плотан каже да је ово трећа кућа која се ове године гради средствима Фонда солидарности, а Програмом рада је предвиђено да се пружи помоћ и за 11 чланова у реновирању, адаптацији и доградњи постојећих стамбених објеката.

 

Comments are closed.